Els polítics catalans estan hipotecats

Herrera, Camacho, Rivera i Puigcercós tenen una hipoteca com element comú en les seves declaracions de patrimoni

La majoria de presidenciables a la Generalitat s'han sumat a la proposta de Joan Herrera que, com a mesura per combatre la corrupció, va proposar ahir que els polítics publiquessin el seu patrimoni. Només Mas, que hi accedirà fora de campanya si es consensua amb els altres partits, i Montilla, que no ha dit res sobre aquest tema, la resta han explicat obertament el seu patrimoni. Els que han explicat la seva situació econòmica tenen, segons ells, una característica en comu: una hipoteca.

"Tinc un habitatge familiar a Barcelona on visc amb el meu fill, no tinc res més. Ni cotxes, ni accions, ni bons i un saldo mitjà que no arriba 4.000 euros al meu compte i tinc molts deutes, molts préstecs i una hipoteca per pagar de gairebé 29 anys". Aquestes són, segons assegura, les propietats i riquesa de la presidenciable Popular, Alícia Sánchez Camacho.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, segons declara, té dos pisos a la Garriga (un de 60 metres quadrats de 150.000 euros i un altre de 90 metres quadrats de 300.000), un cotxe Audi A3, una moto Yamaha FZ1-S i 5.000 euros en un compte corrent. Rivera explica que paga la hipoteca del segon dels pisos amb el lloguer que cobra del primer.
 
El líder d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, posseeix un pis al barri barceloní de Sants que encara va comprar en pessetes. Li va costar 18 milions, 108.000 euros al canvi. El candidat republicà té una hipoteca sobre aquest immoble per la qual paga 700 euros al mes. L'acabarà de pagar d'aquí a sis anys. D'altra banda, Puigcercós és propietari d'un Renault Scenic i d'un compte d'estalvis amb entre 10.000 i 12.000 euros. També té, però, un altre compte on se li ingressa el sou de diputat i de president del grup parlamentari, de 102.000 euros anuals.
 
El promotor d'aquestes publicacions, l'ecosocialista Joan Herrera, comparteix un pis amb la seva parella al barri barceloní del Poblenou que té un valor cadastral de 55.000 euros, i sobre el qual va demanar una hipoteca de 160.000 euros. Ja n'ha retornat més de 82.000. A banda, té un dipòsit fix d'estalvi amb 32.000 euros, un compte d'estalvi a termini fix amb 7.000 euros i un compte corrent amb 7.000 més. A banda dels béns immobiliaris i dels diners als comptes, Herrera també declara tenir un cotxe Renault Scenic amb un preu de mercat de 18.000 euros.

 
 

Comentaris