El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els peatges pujaran un 3,45% de mitjana el 2011
  • CA

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat que el Govern pujarà els peatges una mitjana d’un 3,45% i ha reconegut, que tot i que es tracta d’una mesura impopular, “s’ha de fer perquè no hi ha més remei”.

Es tracta de la patata calenta que el tripartit ha passat al nou Govern de Mas i que Recoder ha recollit assegurant que, en matèria de peatges, haurà de seguir-se un camí basat en els descomptes selectius i les exempcions, segons ha explicat en declaracions a Rac 1.

Els 80km/h

Pel que fa a la limitació de velocitat als 80 km/h en la primera corona metropolitana de Barcelona, ha assenyalat que tot i que es tracta d’un tema pertanyent de trànsit, “és competència de Territori i Sostenibilitat garantir un nivell de qualitat de l’aire en tot el país”.

El conseller ha dit que el Govern no pensa que “garantir la qualitat de l’aire equivalgui als 80 km/h tot el dia i a totes hores”. Segons Recoder, l’objectiu és “flexibilitzar” la mesura, però no “suprimir-la”, per al que s’han d’analitzar les vies a través de les quals s’ha de fer.

Gestió a l’aeroport del Prat

Pel que fa a la gestió de l’aeroport de Barcelona, Recoder ha explicat que “tenir veu, vot i decisió” al Prat és una “qüestió clau” per al nou Govern. No ha aclarit si està d’acord o no amb la privatització del 49% d’AENA, però ha matisat que discrepa que sigui el Govern qui “tiri endavant” el projecte.

Així, ha assenyalat que espera que “aquesta lluita sigui transversal” en el futur, de manera que “totes les forces polítiques catalanes la comparteixin i la societat civil continuï amb el nivell de reivindicació que ha demostrat els últims anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa