El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els partits sobiranistes acusen per carta Tajani de “violar drets polítics”
  • CA

Diputats de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Comuns i CUP han enviat aquest dimarts una carta al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per traslladar el seu desacord amb la decisió que va prendre de no deixar entrar Carles Puigdemont i Toni Comín a l’edifici de la institució un cop ja havien estat escollits eurodiputats a les urnes el 26-M. Els diputats sobiranistes del Parlament l’acusen de “violar els drets polítics” de Puigdemont, Comín, i també d’Oriol Junqueras i tots els seus votants.

A la carta es menciona el nombre de vots que van rebre totes dues candidatures -la de Lliures per Europa (JxCat) i la d’Ara Repúbliques (ERC)- que juntes superen en escreix els dos milions de votants. Denuncien que eurodiputats com Pernando Barrera o José Ramón Bauzá es van poder acreditar, però que en canvi es va barrar el pas als catalans. Ho titllet de decisió “arbitrària”.

“Considerem aquesta acció com una clara obstrucció a la normalitat electoral i als principis democràtics, i afirmem també que vulnera els drets polítics, intactes, de tres representants electes catalans com Puigdemont, Comín i Junqueras, exiliats i en presó preventiva”, defensen els diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP.

Així mateix, afegeixen que l’acreditació “essencial i insubstituïble” d’un representant electe són tots i cadascun dels vots que el confirmen com a tal i que representen la sobirania popular. En aquest context, alerten a Tajani que si es vulneren els seus drets polítics de ser eurodiputats s’estarà “aprofundint perillosament en l’afebliment de l’obligatori caràcter democràtic de les institucions representatives”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa