El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els partits es posicionen davant el cas GISA
  • CA

La majoria de partits s’han posicionat avui respecte el cas Gisa. Especialment els membres del tripartit volen deixar clar que es tracta d’un funcionari i no un càrrec de confiança, mentre que els altres demanen màxima transparència.

El portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, ha reclamat avui que la justícia sigui el més diligent possible amb les detencions de l’empresa pública Gisa i que el Govern ofereixi la “màxima col•laboració” per esclarir els fets.

En roda de premsa, ha justificat que la celeritat de les actuacions polítiques i judicials és fonamental perquè als ciutadans els disgusta que aquesta classe de situacions es dilatin en el temps. Segons Llorente el cas no té a veure amb el tripartit, malgrat que un dels detinguts va ser ascendit durant el seu mandat, ja que l’acusat treballava a l’empresa des de feia 20 anys.

Des d’Iniciativa, la diputada Laia Ortiz ha reclamant a la justícia una actuació ràpida per aclarir si hi ha hagut irregularitats en l’adjudicació d’obres i ha assegurat que el seu partit està “‘sorprès però preocupat” per aquest assumpte que, segons Ortiz, no beneficia la imatge que els ciutadans tenen dels polítics.

ICV ha reclamant que hi hagi major control en el llindar de l’administració i el sector privat per evitar aquests casos. I en aquest sentit, Ortiz ha demanat que el Govern nomeni ja el substitut del desaparegut David Martínez Madero al capdavant de l’Oficina Antifrau.

El PP demana explicacions al govern i al tripartit

El portaveu del PP en el Parlmaent, Enric Millo, ha demanat aquest divendres la compareixença en el Parlament dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i del d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, així com de l’ex conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el socialista Joaquim Nadal, després de la investigació oberta per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obra pública en Gisa.

El govern col·labora amb la justícia

Per part del govern, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal ha explicat que s’ha posat en contacte “amb secretari del Govern i el cap de comunicació i li han comunicat que ells són els primers sorpresos i que la col•laboració del Govern està essent total i transparent amb l’Administració de Justícia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa