Els partits de Govern defensen la immersió lingüística i critiquen la sentència

Ernest Maragall: "El Suprem no anul·la ni obliga a modificar el model d'immersió lingüística"

El conseller d'Educació Ernest Maragall ha afirmat que la sentència del Tribunal Suprem no "anul·la i obliga a modificar ni un sol precepte i article de la normativa vigent catalana". Aquesta, ha dit, segueix "sent plenament aplicable".

El titular d'Educació ha explicat que no es poden derivar conclusions de caràcter general sobre el sistema educatiu català a partir d'una sentència que es pronuncia sobre situacions "individuals". Maragall ha subratllat que la LEC ja assenyala com a normativa lingüística anterior que el català és la llengua vehicular a les escoles i que el castellà hi serà present en la "proporció adequada".

Per la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, la resolució del Suprem demostra que el tribunal ha fet "un ús polític i partidista de la voluntat d'algunes famílies". Camats ha alertat que, vista la sentència, el govern català "ha de garantir que l'actual mètode educatiu continuï sent el nostre sistema d'ensenyament", que compta amb el català com a llengua vehicular i inclou l'ensenyament del castellà i d'una tercera llengua. Dolors Camats creu que aquest atac a la immersió lingüística "no ha de posar en dubte el model educatiu actual".

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha valorat la sentència del Tribunal Suprem sobre la utilització del castellà com a llengua vehicular i ha considerat que és "una seqüela retardada de la sentència del Tribunal Constitucional" i "interpel·la aquells partits que no han volgut parlar de la sentència del Tribunal Constitucional durant la campanya, que els incomoda la sentència i han volgut sepultar l'esperit de la manifestació del 10 de juliol".

 
 

Comentaris