Els partits catalans, tret del PP, critiquen Arenas

Llorente acusa el líder del PP andalús d'ignorant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha lamentat que el líder del PP andalús, Javier Arenas, demostri la seva "ignorància" quan qüestiona l'escolarització dels nens a Catalunya i li ha recordat que la immersió lingüística garanteix un nivell òptim de castellà.

En resposta a les declaracions del líder del PP
, Llorente l'ha acusat "d'agitar" el debat sobre la llengua per rentabilitzar-lo electoralment i li ha recordat que "tots els nens que estudien a Catalunya són catalans, tinguin el cognom que tinguin, i vinguin d'on vinguin".

En aquest sentit, pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, és "molt trist" que el PP utilitzi Catalunya per guanyar a Andalusia, i "encara més trist" que la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, subscrigui les declaracions d'Arenas.

Per altra banda, el viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta ha demanat al govern que defensi amb contundència el model català d'immersió lingüística. Iceta també ha expressat la seva sorpresa pel discurs del PP, criticant la seva ofensiva reaccionària davant les comunitats autònomes i que cala "l'esperit de revenja i retrocés inspirat per José María Aznar".

per últim, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha acusat la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, de "submissió davant la lògica del PP a Madrid i Andalusia" per haver avalat les declaracions d'Arenas.

 
 

Comentaris