El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els obiolistes mantenen converses amb ICV, CpC, JSC i Ajec
  • CA

Després de l’acte de presentació que va fer al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Nou Cicle ha començat a mantenir diversos contactes amb sectors polítics i socials per tal d’explicar el manifest que han elaborat i el full de ruta que proposa de cara a les eleccions al Parlament del 2014. Una de les seves propostes és que el PSC lideri una “gran aliança” progressista.

El manifest és l’aportació del sector obiolista al debat precongressual del PSC, que haurà de redefinir-se i triar nova direcció a la tardor. Aquestes últimes setmanes, representants de Nou Cicle s’han reunit amb representats d’ICV, de CpC, de la JSC, del Moviment Laïc i Progressista i del sindicat estudiantil Ajec, entre d’altres, segons fonts dels obiolistes. La previsió és ampliar aquestes converses amb els sindicats i altres associacions socials i culturals del país.

A més, les mateixes fonts destaquen des de l’acte de presentació del manifest Nou Cicle ha rebut un miler de peticions de col·laboració activa. Això comportarà algun “replantejament organitzatiu” entre les cares visibles del moviment per tal de repartir-se funcions. Entre aquestes cares hi ha l’exprimer secretari del PSC i eurodiputat Raimon Obiols, l’eurodiputada Maria Badia i l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que es perfila com a possible candidat de Nou Cicle a la primera secretaria del PSC.

Nou Cicle també està estudiant la celebració a finals d’agost una escola d’estudiu de debat sobre temes d’actualitat, com ara les revoltes al món àrab, laïcisme a Catalunya, les TIC i o els partits al segle XXI.

Suport a Hereu i Ros

Mentrestant, Nou Cicle també ha decidit implicar-se en la precampanya electoral municipal i el pròxim divendres 15 d’abril participarà en un acte de suport a la candidatura de Jordi Hereu organitzat per l’agrupació socialista de Sant Andreu. Hi prendran part Raimon Obiols i Joan Ignasi Elena. Fonts dels obiolistes emmarquen l’acte en el seu objectiu de “recuperar vot catalanista i obrerista” en un barri que consideren que “connecta molt bé” amb el perfil de Nou Cicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa