Els nous consellers del referèndum prenen possessió

Jordi Turull, Joaquim Forn, Clara Ponsatí i Víctor Cullell han agafat el relleu dels consellers sortints, que han demanat a Puigdemont el cessament voluntari de les seves funcions

Foto de família del nou equip de Govern | Jordi Borràs

Els nous consellers del Govern de Carles Puigdemont han pres possessió del seu càrrec aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Després que aquest matí s'hagi anunciat el relleu, voluntari, dels consellers d'Interior, Jordi Jané, d'Ensenyament, Meritxell Ruiz i de la Presidència, Neus Munté, a més del secretari del Govern, Joan Vidal. En un acte solemne al pati dels carruatges del Palau de la Generalitat, han pres possessió els nous consellers, Jordi Turull (Presidència), Joaquim Forn (Interior), Clara Ponsatí (Ensenyament) i Víctor Cullell (secretari del Govern). 

 

Puigdemont ha agraït la feina dels consellers i del secretari del Govern cessants, i ha donat la benvinguda als nous càrrecs, que afrontaran la recta final del full de ruta que culminarà en el referèndum del proper 1 d'octubre. 

 

 

ELS CONSELLERS QUE PLEGUEN

 

Puigdemont ha dit sobre Jordi Jané que ha sigut un conseller que ha "entès com ha de ser la seguretat pública d'un país i què significa en una societat moderna el valor de la seguretat". Ha destacat que Jané complís les expectatives "d'augmentar el nombre de mossos".

 

Sobre Meritxell Ruiz, el president de la Generalitat ha destacat els consensos i acords que ha tingut amb els sindicats i les entitats municipalistes i el "reforç enorme de l'escola inclusiva".

 

El president de la Generalitat ha agraït a Neus Munté -visiblement emocionada- la seva lluita per aconseguir "la igualtat de gènere" i ha volgut destacar el mèrit que té "exercir la funció de portaveu d'un govern d'aquesta transcendència".

ELS CONSELLERS QUE ENTREN

 

 

Joaquim Forn ha vist com Carles Puigdemont valorava la seva "solidíssima experiència política" i la seva "gestió al costat de Xavier Trias". També ha mecionat la seva "defensa dels drets i la llibertat nacional de Catalunya".

 

Quan Puigdemont presentava la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha recordat que no va ser renovada per l'aleshores ministre José Ignacio Wert de la càtedra Príncep d'Astúries a Georgetown, després d'una entrevista a la cadena Al-Jazeera en què es va mostrar favorable al procés sobiranista català.

 

Sobre Jordi Turull, ha destacat les seves funcions a la presidència del grup parlamentari de Junts pel Sí, i el discurs que va fer al Congrés dels Diputats per demanar que es transferissin les competències per poder celebrar el 9-N. "Conec les teves capacitats per fer de portaveu del Govern", ha sentenciat.

 

Comentaris