Els Mossos mantindran els mateixos protocols i recomanacions tot i l'atac de Cornellà

El conseller Buch assegura que mentre hi hagi alerta 4 sobre 5, "no ha de canviar res"

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimarts que el cos de Mossos d'Esquadra mantindrà els mateixos protocols i les mateixes recomanacions que hi havia fins ara, tot i l'atac d'aquest dilluns a la comissaria de Cornellà. "Mentre no canvii l'alerta 4 sobre 5, no ha de canviar res", ha afirmat, tot i que ha insistit que amb aquest nivell d'alerta, tots els policies de l'Estat han "d'extremar les precaucions".

 

Tal i com va explicar el comissari superior dels Mossos d'Esquadra Rafel Comes aquest dilluns, Buch també ha justificat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es tracti l'incident "d'atac terrorista" en què ha estat l'Audiència Nacional -tribunal especialitzat en aquestes qüestions- qui s'ha fet càrrec del cas. 

 

 

Més tard, en una entrevista a Rac1, el conseller ha dit que en situacions com aquesta, el protocol diu que el mosso d'esquadra "ha d'actuar de manera molt ràpida, àgil, valorar el nivell del perill, i actuar en funció d'això". En aquesta línia, ha felicitat l'actuació de l'agent que va abatre l'home, que va entrar a la comissaria amb un ganivet de grans dimensions al crit d'Al·là és gran.

 

Comentaris