El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos amenacen amb desallotjar a la força una acampada independentista de la plaça Sant Jaume
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra han demanat aquest divendres a un grup d’independentistes que estan acampats des de l’11 de setembre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona que marxin o, en cas contrari, seran desallotjats a la força. Així ho han explicat fonts del grup reivindicatiu a ‘El món’. La intenció dels acampats, que fan una crida a que més persones s’afegeixin a l’acampada, és evitar que es pugui celebrar una manifestació contra la immersió lingüística que la plataforma Hablemos Español té convocada per diumenge al mateix lloc. Aquesta mobilització compta amb el suport de la plataforma Unió de Mossos per la Constitució.

 

Durant el dia el campament arriba a congregar un centenar de persones i a les nits s’hi queden entre 15 o 30. Les persones que hi participen fan relleus. “La voluntat és mantenir-nos aquí i hem decidit optar per la desobediència no violenta com fem sempre”, ha dit la font consultada.

 

El grup, que els darrers dies ha rebut el suport del president Quim Torra i membres del seu Govern, està decidit a mantenir el campament i evitar així “que prenguin la plaça per fer un atac contra la llengua”. “Ho fem a títol personal”, ha afegit la font.

 

Els participants a l’acampada tenen la intenció d’evitar qualsevol enfrontament directe amb els manifestants de diumenge. “La única cosa que fem és defensar la nostra llengua i els carrers lliures de feixisme”, ha subratllat.

 

Pel que fa a l’actuació dels Mossos, han assenyalat que en cas que els desallotgin “quedarà palès que donen carta lliure al feixisme als seus carrers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa