El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els liberals de la direcció del PDeCAT volen dissoldre el partit a la tardor
  • CA

 

Un dels sectors més antics i persistents de la biosfera convergent és Llibergència. La potent i influent sectorial del PDeCAT- ja ho era a CDC- que agrupa la militància liberal. Noms com el seu líder, Marc Guerrero, el mític David Madí, l’exconseller Andreu Mas-Colell o Toni Florido, un dels pocs activistes polítics preocupat per les polítiques de Defensa i Seguretat, festejaven amb aquesta sectorial que sempre ha tingut una quota de poder important dins la formació. Un potencial que ara vol utilitzar per refer el partit de cara a la Crida Nacional.

 

En el PDeCAT de Carles Puigdemont i coodirigit per David Bonvehí i Míriam Nogueras, Llibergència no en serà en una excepció. D’entrada, en el congrés de la formació celebrat el passat juliol, Llibergència va poder fer-se lloc a la direcció. Concretament, tres noms amb força expectativa dins la formació: Genís Boadella, Francina Vila i Susanna Rivera.

 

Tots tres tenen un triple mandat de l’assemblea de Llibergència. Fonts de la sectorial detallen a El Món els tres objectius. En primer terme, “alienació amb l’estratègia de Puigdemont”. Una estratègia marcada per la cerca de compromisos i complicitats internacionals així com dirigir la política del partit de cara el Govern de la Generalitat.

 

En segon lloc, l’adhesió de tots els seus membres -a títiol individual- a la Crida Nacional- com a “futur mecanisme de treball i intervenció política”. “Ens cal un instrument nou que superi el marc mental actual dels partits”, asseguren les mateixes fonts. I en tercer terme, com a conclusió de tot plegat, “dissoldre” el partit. De fet, consideren que l’actual formació té “certa resistència a mantenir-se en el passat”. “Com a liberals preferim el risc de construir i transformar el futur”, reblen. “Cal un nou instrument, cal tancar políticament el partit”, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa