Els jutges adverteixen als regidors de Badalona que no es troben "per sobre la llei" i els demana "seny"

Els magistrats afirmen que el "menyspreu públic" a les resolucions judicials suposa un "atac" als tribunals i a la seva funció per garantir la "convivència pacífica"

 

Quatre associacions de jutges han advertit als regidors de l'equip de govern de Badalona que el fet d'ocupar el càrrec de regidors després de ser escollits pels ciutadans "no els situa per sobre de la llei" i han manifestat la seva "profunda preocupació" després que aquest dimecres el tercer tinent d'alcalde de la ciutat, José Téllez, trenqués la interlocutòria i s'obrís l'Ajuntament sense atendre la prohibició del jutge amb motiu del 12-O.

 

 

En un comunicat, han demanat "seny" a totes les forces polítiques i afirmen que "el menyspreu públic a les resolucions judicials suposen un seriós atac a la funció dels tribunals de justícia i al paper que aquests desenvolupen a la convivència pacífica".

 

 

Les associacions de jutges també recorden que "la llei és la garantia de la seva pròpia llibertat i de la seva presència en les institucions, però al mateix temps, és límit de la seva representativitat i del seu propi executiu com a part del sistema constitucional". "La falta de respecte a la llei implica faltar el respecte a un mateix", afegeixen els jutges.

 

 

 

 

  

Per últim, els magistrats assenyalen que els magistrats s'han de mantenir "neutrals" en el debat polític per garantir els drets de les parts però que aquest s'ha de desenvolupar "amb respecte al marc legal".

 

 

 

 

  

El comunicat conjunt està signat per l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitoria, Jutges per a la Democràcia i el Fórum Judicial Independent.

 

 
 

Comentaris