El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els fiscals progressistes també es revolten contra Pedro Sánchez
  • CA
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez | ACN

 

La Unió Progressista de Fiscals (UPF) finalment ha decidit no quedar al marge i també es revolta contra la intenció de l’executiu de Pedro Sánchez de mantenir-se al marge del requeriment judicial que el jutge instructor de la macro causa contra l’independentisme té oberta a Bèlgica. Aquesta associació de fiscals ha demanat que l’Estat es personi en el procediment penal internacional contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, i ha qualificat “d’absolutament inassumible” l’intent de “enjudiciar” la seva actuació en tribunals estrangers .

 

En un comunicat, la UPF, davant la demanda civil interposada contra Llarena a Bèlgica pel president a l’exili, Carles Puigdemont, i per quatre dels seus consellers, “ratifica el seu compromís en defensa de la sobirania i independència de la jurisdicció espanyola”. En aquest sentit, titlla d’ “inassumible” i “improcedent” “l’intent perpetrat pels exdirigents independentistes de fiscalitzar o enjudiciar” l’activitat d’un magistrat espanyol davant òrgans judicials estrangers.

 

“El simple plantejament d’aquesta qüestió suposa un greu atemptat contra la sobirania de l’Estat espanyol i contra la independència dels seus òrgans jurisdiccionals”, ha esgrimit aquesta associació, que ha manifestat la seva “unitat” al voltant de Llarena i la “necessitat” que l’Estat es personi en el procediment judicial. Aquest divendres ja s’havien pronunciat en la mateixa línia totes les associacions de jutges i fiscals, amb l’excepció de les progressistes Jutges per a la Democràcia i de la UPF, en un comunicat conjunt liderat inicialment per l’Associació Professional de la Magistratura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa