El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els espanyols volen un govern de coalició PSOE-Podemos, segons el CIS
  • CA

La societat espanyola prefereix que dels resultats de les eleccions del 28 d’abril en resulti un govern de coalició format pel PSOE i Podemos sense haver de pactar amb les formacions independentistes i que per tant rebi suports externs d’altres partits. Així ho assegura el darrer estudi del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dijous.

El 34,1% dels espanyols preferiria que Pedro Sánchez escollís Pablo Iglesias per formar un nou executiu sempre i quan els independentistes no formessin part de l’equació. Després hi ha un 24,5% que tria Albert Rivera per tal que el líder dels socialistes formi govern amb Ciudadanos. Un 16,1% veuria amb bons ulls un pacte de PSOE, Podemos i independentistes. Un 7,9% defensa un govern en solitari dels socialistes, i un 6,1% tria el govern de PP+Cs+VOX.

Aquest CIS arriba just després de les darreres eleccions celebrades a l’Estat, les del 26-M. Amb el mapa electoral ja definit, ja es preveia que fos a partir del 26 de maig que comencessin les negociacions per formar govern i veure com quedarà ocupada la Moncloa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa