Els espanyols volen un govern de coalició PSOE-Podemos, segons el CIS

Els ciutadans de l'Estat espanyol rebutgen pactes amb els independentistes

La societat espanyola prefereix que dels resultats de les eleccions del 28 d'abril en resulti un govern de coalició format pel PSOE i Podemos sense haver de pactar amb les formacions independentistes i que per tant rebi suports externs d'altres partits. Així ho assegura el darrer estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dijous.

El 34,1% dels espanyols preferiria que Pedro Sánchez escollís Pablo Iglesias per formar un nou executiu sempre i quan els independentistes no formessin part de l'equació. Després hi ha un 24,5% que tria Albert Rivera per tal que el líder dels socialistes formi govern amb Ciudadanos. Un 16,1% veuria amb bons ulls un pacte de PSOE, Podemos i independentistes. Un 7,9% defensa un govern en solitari dels socialistes, i un 6,1% tria el govern de PP+Cs+VOX.

 

Aquest CIS arriba just després de les darreres eleccions celebrades a l'Estat, les del 26-M. Amb el mapa electoral ja definit, ja es preveia que fos a partir del 26 de maig que comencessin les negociacions per formar govern i veure com quedarà ocupada la Moncloa.

 

Comentaris