El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els crítics d’ERC reclamen primàries i es preparen per enfrontar-se a Rufian
  • CA

Xafarranxo de combat a ERC. El sector dels ortodoxos, ‘crítics’ en l’argot oficialista, englobats al Col·lectiu Primer d’Octubre reclamaran a la direcció del partit primàries per escollir el candidat a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Segons ha pogut saber El Món, el col·lectiu es va reunir ahir al vespre i van decidir iniciar els tràmits per presentar una candidatura que s’oposi a l’oficialista de Gabriel Rufián.

 

En aquest sentit, alerten que la direcció posa un parany utilitzant la figura d’Oriol Junqueras “per colar un altre candidat com a cap de files de facto del partit”. Els ortodoxos entenen que la direcció només busca entronitzar Rufian tot i les diferències que fins i tot sovint es destil·len en el grup parlamentari amb Gerard Gómez del Moral, que no pertany al sector de Lluís Salvadó.

 

 

Primer d’Octubre però ja alerta, abans de començar la batalla, dels problemes que l’aparell del partit els hi posarà per tal d’obtenir el cens indispensable per assolir els avals. “Només cal recordar la feinada que vam tenir per intentar articular una candidatura per enfrontar-se a Ernest Maragall”, ha reblat un dels seus portaveus en conversa amb El Món. Un cop decidit que es volen presentar a primàries obriran un procés intern dins el col·lectiu per tal d’escollir el candidat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa