Els consellers Rull, Bassa, Forn i Turull es reuniran d'urgència per la vaga de l'aeroport del Prat

La trobada es farà a un quart d'una del migdia a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat

 

 

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, d'Interior, Joaquim Forn, i de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, es reuniran d'urgència aquest divendres al migdia per abordar la vaga dels vigilants de seguretat a l'aeroport del Prat. La trobada tindrà lloc a un quart d'una del migdia a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, on hi assistirà també el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono. Per aquest divendres a les onze del matí el govern espanyol també ha convocat d'urgència un comitè de crisi amb responsables dels ministeris de l'Interior i de Foment per avaluar la situació de vaga a l'aeroport.

A la trobada, que tindrà lloc a la Delegació del Govern a Barcelona, s'estudiaran "totes les alternatives per garantir la seguretat, l'ordre públic i la mínima afectació a ciutadans i turistes", tal com ha afirmat en roda de premsa el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. 
 

 

El ministre ha criticat que la proposta votada majoritàriament en l'assemblea dels treballadors d'Eulen d'un plus salarial de 250 euros per 15 pagues "multiplica en més del 50%" la proposta de mediació que havia fet el Departament de Treball. 
 

A la trobada hi assistiran el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar; el president d'Aena, José Manuel Vargas; la directora de l'aeroport, Sonia Corrochano; el delegat del govern espanyol, Enric Millo; responsables del ministeri de l'Interior i la Guàrdia Civil i de l'advocacia de l'Estat. 

 

Comentaris