El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns reclamen el traspàs de les competències i recursos de Rodalies
  • CA

 

 

El candidat d’En Comú Podem (ECP) per Barcelona en les generals, Jaume Asens, ha assegurat aquest dijous que els comuns reclamaran la transferència a Catalunya “dels recursos i competències” de Rodalies. En declaracions als periodistes a l’estació de Maçanet-Massanes de Rodalies, ha criticat els governs de la Generalitat de JxCat i ERC per considerar “engrunes, poca política” la reclamació d’aquestes competències, i ha assegurat que per als comuns serà una prioritat la propera legislatura.

 

“Volem reclamar totes les demandes de la ciutadania, no només alguns”, ha subratllat Asens, qui ha dit que els Governs centrals, tant del PP com del PSOE, s’han oblidat i han menyspreat el transport públic que fa servir el 99% de la població. Ha explicat que en la negociació dels últims pressupostos generals de l’Estat (PGE) el transport públic era prioritari i demanaven el compliment de la Disposició addicional tercera de l’Estatut, però que la negativa d’ERC i el PDeCAT a tramitar-los va impedir “inversions molt importants” per a Catalunya.

 

El cap de llista per Girona, Joan Luengo, ha explicat que l‘estació de Maçanet-Massanes es troba “en el no-res” sense connexions, i ha remarcat les manques de Rodalies a la província. “No volem més inversions d’alt standing com ho va ser l’AVE i reclamar unes inversions dignes al tren la de les persones -Rodalies-“, ha dit, i Asens ha afirmat que ha pogut constatar el dia a dia dels gironins, amb un retard d’entre cinc i deu minuts al tren que el duia de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa