El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ‘Comuns’ demanen que el PNR “no estigui pendent del full de ruta”
  • CA

 

 

Els ‘Comuns’ no es mouen del seu full de ruta. No a la via unilateral perquè el referèndum, al seu parer, no complirà les garanties democràtiques si no compta amb l’aval de Madrid. El portaveu d’En Comú Podem i també líder de la confluència Catalunya en Comú, ha esat l’encarregat de parlar en nom dels ‘Comuns’ després de la reunió del PNR. “Un referèndum és un referèndum si té garanties i és efectiu”, ha dit. 

 

 

Domènech ha explicat que el PNR ha de seguir viu perquè “és un sentiment majoritari, està en el debat polític i representa el 80% dels catalans. Hi ha una majoria de catalans que volen decidir lliurement el seu futur, i el principal adversari és el govern del PP. És bàsic preservar el PNR”. A parer dels ‘Comuns’, és un “espai per lluitar contra qualsevol agressió del PP a l’autogovern de Catalunya, perquè aquí trobarà una resposta majoritària i transversal que va molt més enllà de les coalicions i el full de ruta del Govern“.

A parer de Domènech, “el PNR expressa la voluntat de construcció de sobiranies de Catalunya, de decidir i de construir també una nova realitat per decidir, i no ha d’estar sempre pendent dels fulls de ruta”. En aquest sentit, ha afegit que “les vies ràpides van en contra de les pròpies aspiracions dels independentistes, perquè ells podran fer efectiu el seu dret a decidir si som transversals”.

 

 

Sense que la premsa ho hagi preguntat, Domènech ha aprofitat la seva intervenció al faristol del Parlament per fer una crida al PDeCAT i al PSC perquè donin suport a la moció de censura que impulsa Podemos contra Rajoy: “Hem de treballar conjuntament per aquelles iniciatives que puguin fer fora el PP. Emplacem les forces a fer fora el PP. No entenem que algú es pugui abstenir –en referència al PDeCAT- o que el progressisme que ve del catalanisme polític, i em refereixo al PSC-, que tingui una acció clara i contundent contra el PP”, ha sentenciat.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa