El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns critiquen les condicions imposades pel Suprem als presos
  • CA

En Comú Podem espera els informes dels lletrats per decidir la seva posició de fons sobre la suspensió dels diputats presos independentistes a la Mesa del Congrés, tot i que és partidari de fer la interpretació més garantista respecte als seus drets. Així ho han apuntat aquest dilluns en roda de premsa el portaveu del grup parlamentari, Jaume Asens, i el que serà secretari primer de la nova Mesa que es constitueix aquest dimarts, Gerardo Pisarello. El grup ja ha criticat a la Mesa de la Diputació permanent la decisió del Tribunal Suprem de “restringir de manera excessiva i desproporcionada” els drets dels presos “als que no es permet fer rodes de premsa o tenir reunions de grup”, en paraules de Pisarello. “Això ja reflecteix la posició de fons del nostre grup: defensar en tot moment la interpretació més garantista dels drets de les persones que han estat elegides diputades i diputats i que es respecti la veu de la Mesa i del ple a l’hora de les decisions que es puguin prendre”, ha dit. 

De moment, però, la seva formació “està esperant els informes jurídics que s’estan emetent sobre aquesta qüestió” per “adoptar una decisió de fons”. Ho ha apuntat també Asens que ha advertit que la suspensió dels presos seria “un mal precedent d’inici de la legislatura”. El portaveu dels comuns ha denunciat que aquest dilluns ja s’han donat dues imatges “d’anormalitat democràtica” al Congrés, on “el partit de les pistoles està instal·lat còmodament al Congrés mentre Sánchez i Junqueras han de venir al Congrés emmanillats”.

Els diputats i diputades de Podem han comparegut en roda de premsa després de fer els tràmits de la seva acta de diputats al Congrés. Asens ha afirmat que aquest dimarts s’obre “una nova etapa política” que ha de “deixar enrere la corrupció, la democràcia degradada i les retallades”. En comú Podem, ha dit, farà bandera de l’agenda social, feminista, de canvi, municipalista i el diàleg perquè “hi deixi d’haver un mur i algú escolti el reclam que ve de Catalunya” i per “una solució política” al conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa