El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ‘comuns’ creuen que l’1-O serà una “mobilització” pel dret a decidir amb menys incidència que les anteriors
  • CA

 

CatComú realitza des del 22 de juny una sèrie de debats per fixar el seu posicionament davant el referèndum que el Govern preveu celebrar l’1 d’octubre i han abordat el paper que han de tenir els seus ajuntaments, encara que en aquests fòrums recorden que l’1-O no depèn dels ‘comuns’, sinó que és “una responsabilitat del Govern” perquè s’ha compromès a tirar-ho endavant.

 

Segons han explicat fonts dels ‘comuns’, en la majoria de debats entenen que l’1-O no és un referèndum, sinó una mobilització en forma de procés participatiu, i consideren que els ajuntaments no tindran l’obligació de participar en el referèndum, però tampoc d’impedir el vot. “Si un ajuntament vol posar un bàndol i cridar el vot, que ho faci. No és obligatori perquè no és un referèndum, però si ho volen fer, que ho facin”, han afirmat les mateixes fonts, que han aclarit que el que segur que no faran és posar-se a les portes dels consistoris a dir-li a la gent que no votin.

Creuen que l’1-O serà una altra reivindicació pel dret a decidir, però “possiblement no serà la més destacada dels últims anys“, han afirmat, i han posat com a exemple de transcendència la manifestació de l’11 de setembre de 2012. Els ‘comuns’ estan celebrant una sèrie de debats a les vuit vegeries catalanes per expressar la seva opinió respecte al posicionament del partit sobre l’1-O que fixaran en una reunió de la Coordinadora Nacional del partit el 8 de juliol a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa