Els comuns consideren l'1-O una "mobilització" i no un referèndum vinculant

Domènech afirma que la proposta del Govern no resol el conflicte sinó que és una "afirmació de sobirania davant la negativa del PP"

 

La coordinadora nacional de Catalunya en Comú (CatComú) ha fixat que l'1 d'octubre és una "mobilització" i no un referèndum amb caràcter vinculant. Així ho ha acordat l'òrgan polític dels comuns en una reunió al Casal Cívic de Sant Pere de Terrassa, que ha apostat finalment per 85 vots avalar el text que va proposar l'executiva i rebutjar el text que reclamava més implicació (29 vots).

 

 

La del Govern "no és una proposta de resolució de conflicte" sinó "d'afirmació de sobirania de Catalunya i del dret a decidir enfront de la negativa del PP", ha afirmat el coordinador general dels comuns, Xavier Domènech, aquest dissabte en una atenció als mitjans. En aquest context, Domènech ha explicat que posposen pels propers mesos el debat sobre si fer una crida a la participació.

La coordinadora s'ha reunit aquest dissabte des de les 10.30 hores per decidir el posicionament del partit sobre el referèndum de l'1-O sobre tres documents: a més del que s'ha acabat imposant, hi havia un altre que demanava fer campanya per la participació de forma "crítica" i un darrer que se centrava a rebutjar qualsevol tipus de participació. El document de no participar s'ha retirat durant el debat i el de la coordinadora s'ha imposat per una àmplia majoria.

 

Comentaris