Els Comuns avalen els canvis de Colau

El Consell nacional ratifica els canvis per la retirada de Domènech

 

 

 

El Consell Nacional de Catalunya en Comú ha ratificat avui la proposta que la Coordinadora General, Ada Colau, va presentar a la Comissió Executiva de l'organització i que va ser aprovada ahir divendres, que consta de 3 coordinadors generals (Ada Colau, Candela López i Ramon Arnabat) i 6 secretaries. El Consell Nacional ho ha ratificat amb 100 vots a favor, 8 en contra i 14 abstencions. D'aquesta manera queda oficialment constituïda la nova estructura de direcció dels comuns, que tal i com ha apuntat el nou portaveu de l'espai, el diputat al Congrés Joan Mena, tindrà "com a mandats més importants" les eleccions municipals i el desplegament territorial.

 

 

"Al nostre espai la força del municipalisme és importantíssima", ha insistit Mena, que ha assegurat que "la construcció de Catalunya des dels municipis va també en l'ADN de l'espai". El diputat per En Comú Podem ha situat també el desplegament territorial de l'organització com una prioritat, per tal "d'arribar a tot arreu" i perquè "la sort que ha tingut Barcelona de tenir una alcaldia del canvi la tinguin també tots els ajuntaments i municipis de Catalunya".

 

 

Colau, en la seva intervenció a la reunió, ha volgut destacar que amb la nova proposta de direcció es té voluntat ""de fer autocrítica per millorar en tot allò que es pugui fer millor", en relació al sacrifici que algunes persones van haver d'assumir a l'organització, amb una càrrega de treball i responsabilitats "que feia molt difícil la conciliació". 

 

 

Records a Domènech

 

 

Mena també ha volgut recordar la figura de Xavier Domènech, a qui ha definit com a "company i amic", i ha explicat que a la reunió del Consell Nacional "s'han ratificat els valors que en Xavi ha aportat i aporta a l'organització: els valors del sobiranisme, del republicanisme, de la democràcia i del feminisme".

 

 

"Barcelona necessita candidats que estiguin a l'alçada de les necessitats de la ciutadania"

Preguntat pel ball de noms sobre possibles candidats a l'alcaldia de Barcelona, Mena ha assegurat que la ciutat necessita algú "que estigui a l'alçada de les necessitats de la seva ciutadania, que tingui clar el projecte per Barcelona i que millori la vida dels barcelonins i barcelonines com ha fet el govern de Barcelona en Comú els darrers anys".

 

Comentaris