El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns apressen l’independentisme a substituir els diputats represaliats
  • CA

 

Els Comuns no canviaran la línia política del grup parlamentari malgrat la marxa de Xavier Domènech i la reorganització del grup. La diputada Jèssica Albiach serà la nova presidenta del grup, es manté Elisenda Alamany com a portaveu i entra Marta Ribas com a portaveu adjunta. La línia política serà la mateixa: defensa de la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, referèndum acordat i verificat internacionalment i el blindatge de drets socials”, ha explicat Albiach en roda de premsa. Lucas Ferro, número 8 per Barcelona, passa a ocupar l’escó que ha deixat Domènech.

 

Sobre la polèmica per la situació dels diputats empresonats i exiliats, a l’espera d’un acord entre ERC i JxCAT, Albiach, i la proposta de la CUP de dur la decisió al ple a través de la Comissió de l’Estatut del Diputat, ha dit que “no pensem tant en quina es la metodologia o el procediment, sinó que és fonamental que no s’alterin les majories, i que els acords es puguin tirar endavant. Ni Llarena pot alterar la majoria parlamentària ni els desacords entre ERC i JxCAT poden frenar l’activitat parlamentària”, ha argumentat la nova presidenta del grup parlamentari. En aquest sentit, Albiach ha considerat que la millor solució és “la que proposen els lletrats”, és a dir, substituir-los per no alterar les majories.

 

Preguntada per la proposta de la CUP de crear una comissió d’investigació de l’1-O, Albiach ho veu amb bons ulls: “De l’1-O no es desprèn el mandat democràtic per la via unilateral, però és un dia històric i un exemple de democràcia i empoderament popular, i esta bé saber tot el que va passar. Qualsevol persona que va estar en un col·legi electoral va veure les barbaritats que es van produir”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa