Els comuns animen a participar a l'Onze de Setembre per "fer avançar Catalunya"

CatECP participarà als actes institucionals que "tenen voluntat de representar la pluralitat" de l'espai

 

El grup parlamentari de CatECP ha fet una crida a participar a l'Onze de Setembre per "fer avançar Catalunya". I construir així un país "feminista, amb justícia social i ambiental" i on els drets i llibertats "no siguin mai més vulnerats". En un comunicat aquest dilluns al matí, els comuns defensen la Diada com una "data assenyada per un espai catalanista i d'esquerres" com el seu, asseguren. Per això volen que aquest dimarts sigui d'"objectius compartits" i que mobilitzi "la majoria de la ciutadania d'un país mestís i divers". En aquest context, CatECP participarà als actes institucionals de la Diada "que tenen voluntat de representar la pluralitat" de l'espai. D'aquesta manera seran a l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament a les 7 de la tarda i s'afegiran a l'acte institucional del Govern un cop arribi a la plaça de Sant Jaume, sense passar pel Born.

 

 

CatECP assegura que aquesta és una Diada "inusual" per l'existència de "presos polítics", "un fet que no pot ser normalitzat" i per dels quals en demanen l'alliberament. En segon lloc, pel canvi de govern a l'Estat, que obre "un nou escenari d'esperança perquè Catalunya pugui avançar socialment i políticament", insisteixen. Per tot plegat, els comuns apunten que tant l'estat autonòmic "està esgotat" com la via unilateral "ha fracassat". " Per això ens emplacem a continuar defensant, des del diàleg i el sentit comú, una proposta nacional inclusiva que permeti desbloquejar l'actual conflicte polític.; el reconeixement del dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur i l'aposta per un republicanisme real són, al nostre entendre, dues peces imprescindibles", reblen. 

  

 

 

 

 

Els comuns asseguren que el curs polític que s'inaugura aquest setembre estarà marcat pel "repte" de mantenir viu "l'esperit reivindicatiu i l'onada de lluites als carrers". " Catalunya en Comú s'hi compromet activament, reconeixent a aquests col·lectius organitzats la legitimitat per marcar l'agenda que ha de guiar la nostra acció institucional". En paral·lel reclamen al Govern "mesures institucionals urgents" per "reprendre l'activitat" al Parlament i que "deixi de desatendre les necessitats urgents de la gent". També exigeixen al govern de Pedro Sánchez retirar els recursos contra lleis catalanes al Constitucional. 

 

Comentaris