Els batlles socialistes demanen una oposició més dura al grup parlamentari del PSC

Els alcaldes demanen que s'oposin a les "retallades injustificades" que afecten els seus municipis per encarar amb força les eleccions municipals

Els alcaldes del PSC creuen que el grup parlamentari socialista no els fa costat davant les reduccions pressupostàries que proposa el Govern. Per aquest motiu ahir van traslladar a la direcció del partit la necessitat d'oposar-se a aquestes "retallades injustificades".

El viceprimer secretari, Miquel Iceta, i el secretari d'Organització, José Zaragoza, van participar en un sopar amb alcaldes socialistes en el qual els batlles van reiterar aquesta reclamació. En declaracions a la Cadena SER, Iceta ha assegurat que també van acordar que el debat successori al partit s'afronti després de les eleccions municipals.

Segons Iceta, "els alcaldes ens van demanar que ens oposem a les retallades injustificades que està proposant Govern de la Generalitat", per tal que no s'aturin obres que ja tenien finançament.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ja va posar de manifest aquesta reivindicació dels alcaldes socialistes després de la reunió de la Comissió Executiva d'aquest dilluns. Hereu va reclamar que no es donés cap "xec en blanc" al Govern, en referència als pressupostos.

El PSC es juga en aquesta contesa electoral bona part del poder que encara té. Perduda la Generalitat, la Diputació de Barcelona així com les batllies de Girona i Barcelona perillen davant l'avenç de les candidatures de CiU.

 
 

Comentaris