El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Els bascos, sempre amb Catalunya”
  • CA

 

Milers persones s’han concentrat aquesta tarda a Sant Sebastià en suport de Catalunya i del referèndum de l’1 d’octubre. La manifestació -que ha començat poc després de les 17 hores- ha estat convocada per EH Bildu i portava com a lema ‘Tot un poble en moviment. Amb Catalunya, amb la democràcia’. Durant la mobilització -que ha congregat unes 3.000 persones segons l’esquerra abertzale- s’han sentit crits a favor de la independència i també de “visca Catalunya”, i hi havia una forta presència d’estelades i ikurriñes.

 

Manifestació a Sant Sebastià en suport a Catalunya | Pere Òdena

 

Quan la manifestació ha arribat a la plaça Zuloaga de Sant Sebastià, ha intervingut la diputada i cap de l’oposició Maddalen Iriarte, qui ha recordat i ha fet seves les paraules del lehendakari Agirre: “El poble basc estarà sempre amb Catalunya“, i ha llegit uns versos de Salvador Espriu. Iriarte ha acabat el seu parlament assegurant que “nosaltres som també catalans i catalanes” i amb un “visca la República Catalana!”. Ràpidament s’han sentit crits d’independència en català.

 

La marxa ha comptat amb la participació de dirigents de l’esquerra abertzale com Arnaldo Otegi; Arkaitz Rodríguez; la portaveu parlamentària d’EH Bildu, Maddalen Iriarte, o la portaveu a l’Ajuntament de Sant Sebastià, Amaia Almirall. Fins a Sant Sebastià s’hi han desplaçat per participar en la manifestació els diputats de la CUP Albert Botran i Mireia Boya. Al País Basc hi haurà més mobilitzacions en suport de Catalunya.

 

Crítiques al PNB

 

Iriarte també ha advertit al PNB que si dóna suport al govern del PP, es dóna suport al que fa, i “si dones suport al seu pressupost dones suport al seu contingut, i això suposa donar suport a l’estancament contra la llibertat del poble de Catalunya i d’Euskal Herria i en la seva negativa a reconèixer el dret a decidir el seu futur”. “No els agrada sentir que són socis del PP, però així són les coses. Ens volen ficar en polèmiques falses i artificials. No ens deixem enganyar i prenguem l’exemple de Catalunya. La república catalana i la basca són cada vegada més a prop”, ha finalitzat.

 

Més manifestacions

 

EH Bildu convocarà una altra manifestació coincidint amb les festes de Bilbao, a finals d’aquest mes d’agost. I hi ha entitats cíviques com Gure Esku Dago que encapçalaran mobilitzacions socials de tipus transversal a les quals també donarà suport l’esquerra abertzale. 

 

Milers de persones es concentren a Sant Sebastià en suport de Catalunya | Pere Òdena

 

Boya i Botran

 

Mireia Boya ha fet una piulada des del seu compte de Twitter afirmant: “Els bascos amb nosaltres, i nosaltres amb ells. Sempre germans”. Per la seva banda, Botran ha fet referència al lema de la manifestació, i ha piulat: “Catalunyarekin elkartasuna! Solidaritat amb Catalunya, ressona pels carrers de Donosti, convocats per EH Bildu. Eskerrik asko,Euskal Herria!”

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa