Els associats al Partit Demòcrata voten aquest cap de setmana si el partit passa a dir-se PDECat

El procés participatiu ha de servir per ratificar les noves sigles de la formació després del veto del ministeri de l'Interior a PDC

Els associats al Partit Demòcrata (PDC) voten des d'avui a la tarda i fins demà a les 14 hores si el partit passa a dir-se Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) després d'un camí tortuós per escollir les sigles de la nova formació. Al congrés fundacional del juliol, l'elecció del nom va despertar polèmica per les crítiques de les bases a les propostes plantejades per la direcció.

 

 

Finalment, es van presentar més de 300 altres opcions, i Partit Demòcrata Català es va imposar per només 214 vots de diferència. Aleshores, Demòcrates de Catalunya va amenaçar amb la via judicial per la "usurpació" de nom. El Ministeri de l'Interior no va registrar PDC, a més, perquè el preàmbul dels estatuts xocava amb la Llei de partits ja que no descartava la via unilateral per assolir la independència.

 

 

La votació per ratificar el nom comença aquest divendres a les cinc de la tarda i s'allargarà fins dissabte a les dues del migdia. Es podrà votar electrònicament de forma ininterrompuda els dos dies i de manera presencial dissabte de 10 a 14 hores en els punts de votació establerts a cada comarca i a Barcelona. 

 

 

  

La seu nacional del partit, al carrer Provença, serà el punt de votació de Barcelona ciutat, on votaran la coordinadora general, Marta Pascal, i el president del partit, Artur Mas. 

 

 

 

 

  

Per la seva part, el coordinador del Partit Demòcrata, David Bonvehí, votarà a Manresa. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta de la formació i consellera de la Presidència i portaveu del Govern català, Neus Munté, ho faran electrònicament. Els resultats es donaran a conèixer dissabte a la tarda en roda de premsa.

 

 

 

 

  

Totes les persones associades al partit que estiguin al corrent de pagament, i prèvia identificació, podran participar del procés, que tindrà un caràcter vinculant.

  

 

 

 

 

La direcció del partit ha defensat PDECat com el nom més "fidel" al que va sortir del congrés fundacional del juliol i han destacat que la inclusió del terme 'Europeu' ajuda a "internacionalitzar" el procés sobiranista.

 

Comentaris