El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els alcaldes sobiranistes es comprometran dissabte a cedir locals per a l’1-O
  • CA

 

Els alcaldes sobiranistes que participin a l’acte d’aquest dissabte organitzat per l’AMI i l’ACM es comprometran a cedir locals per a l’1-O i a “col·laborar amb totes aquelles actuacions que des el Govern es requereixi”. El text de la Declaració, al qual ha tingut accés l’ACN, també estableix que els edils signants es comprometen a “acompanyar les institucions del país per garantir que el conjunt de la societat catalana pugui expressar-se lliurament i donar-hi resposta”. En aquest context, el text assegura que el compromís democràtic només està supeditat a la voluntat majoritària dels ciutadans i refermen que “no es faran enrere per cap entrebanc polític, jurídic o de qualsevol índole que pugui articular l’Estat en contra de la celebració del referèndum”.

El text de la declaració expressa el suport dels alcaldes a la voluntat del Parlament i del Govern i encoratja a ambdues institucions a “seguir avançant en tots aquells passos necessaris per fer efectiva l’organització, la convocatòria, la celebració i l’aplicació del referèndum anunciat per al proper 1 d’octubre”.

 

L’acte convocat per les dues entitats municipalistes independentistes se celebrarà aquest dissabte 1 de juliol al Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB). “Els alcaldes manifestem la nostra predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se’ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria posarem a disposició de l’organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”, assegura el manifest.

Es tracta, segons la Declaració, d’un compromís cívic i democràtic que només està supeditat a la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya, expressada en el Parlament i el Govern de la Generalitat. En aquest punt, els alcaldes sobiranistes es comprometran a no fer-se enrere per “cap entrebanc polític, jurídic o de qualsevol índole que pugui articular l’Estat en contra de la celebració d’aquest referèndum”. 

 

El text també recorda que en els moments transcendentals de la història, el paper dels ajuntaments “sempre ha estat determinant per a l’assoliment dels anhels de justícia, progrés i llibertat dels catalans”. “Com a electes escollits a través de les urnes, ens devem a la ciutadania”, segueix el text tot ressaltant que celebrar un referèndum és una reivindicació que genera consens a Catalunya. 

 

El contingut de la declaració també lamenta que les 500.000 adhesions recollides pel Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) no hagin estat suficients per trobar una resposta per part del govern espanyol. I garanteix que el món local tornarà a ser al costat dels seus ciutadans i de la resta d’institucions del país per “materialitzar aquesta voluntat expressada cívicament, políticament i democràticament de la immensa majoria de la societat catalana”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa