El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els alcaldes de la CUP ignoren el requeriment del govern espanyol per obrir el 12-O
  • CA

Els alcaldes de la CUP a les comarques de Girona han decidit ignorar el requeriment de la Subdelegació del govern espanyol sobre l’obertura dels ajuntaments el 12 d’octubre. Els batlles de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat han rebut avui una sol·licitud d’informació per haver obert els consistoris en el Dia de la Hispanitat.

Els alcaldes respectius, Dani Cornellà, Ignasi Sabater, Enric Domènech i Robert Sabater, consideren absurda la petició i com a conseqüència ignoraran la missiva. La carta -signada pel subdelegat del govern espanyol a Girona, Manuel Sánchez-Bustamante y de la Herrán-, demana als alcaldes que acreditin si els ajuntaments van estar oberts el 12-O, quins serveis s’hi van prestar i si van treballar empleats públics.

 

A més, la missiva també reclama la còpia de l’acord pel qual es va procedir a l’obertura. Tot i això, la CUP recorda que l’obertura d’aquests i altres ajuntaments catalans el 12-O “no és una pràctica nova”. De fet, en el cas de Celrà i Viladamat és el cinquè any consecutiu que es du a terme.

 

En un comunicat, la CUP apunta que “sempre s’ha fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament”. Per això, “sorprendria ara aquesta petició si no fos per l’enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha disparat novament els engranatges de l’Estat per atacar l’autonomia municipal i el moviment independentista”.

 

És per això que els alcaldes afectats consideren “absurd” el requeriment, ja que la informació requerida és de domini públic, bé a través de les declaracions expressades en els mitjans de comunicació, bé a través dels acords publicats en els portals web dels municipis, tal i com s’afirma en el comunicat de la CUP. Així, consideren “innecessari” formalitzar cap mena de resposta a Sánchez-Bustamante.

 

Finalment, els quatre batlles han emplaçat la Subdelegació del govern espanyol “a deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa