El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els alcaldes de l’AMI es posen a disposició de Torra
  • CA

 

 

“Seguim prenent la iniciativa política mitjançant les vies d’acció republicanes: Govern, Parlament i ajuntaments; l’exili i el Consell de la República, i la ciutadania organitzada i les organitzacions civils i socials”. Aquesta va ser la primera idea clau que va resumir el president de la Generalitat, Quim Torra, la conferència que ahir va pronunciar al TNC per reorientar el procés polític. Era la tercera vegada que pronunciava “ajuntaments” com a part fonamental de l’arquitectura institucional que ha de donar resposta a la implementació de la República o bé a l’organització d’un referèndum acordat amb l’Estat. 

 

Els alcaldes republicans no han esperat ni 24 hores a donar resposta. Aquesta tarda, el consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència, reunit a Berga, s’ha posat a disposició del president per a “concretar l’estratègia” i quin definir quin paper hauran de tenir els batlles, regidors i institucions municipals en el nou camí sense terminis esbossat ahir. “Ens veurem en els proper dies”, ha aventura el president de l’AMI, Josep Maria Cervera. De fet, fonts de Presidència han confirmat a Palau que el mateix Torra ha donat instruccions aquesta tarda per celebrar una reunió amb els alcaldes el més aviat possible. 

 

“Tindrem un paper important”, ha advertit Cervera després de la reunió de la direcció de l’entitat que ha analitzat i valorat les paraules de Torra. Cervera ha recordat que han de “tenir un paper com institució i com a corretja de transmissió amb els veïns” en tot el procés en què se’ls reclami.

 

“Vam mostrar en el seu dia la nostra disposició”, ha insistit per remarcar que “ara caldrà detallar l’estratègia i com han de concretar aquesta participació en el pla que tingui Torra”. D’aquesta manera, els alcaldes agrupats a l’AMI, que ntegra 787 municipis, han respost a la crida del president per bastir la nova etapa del procés més o menys definida ahir en la conferència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa