El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els afectats per la superilla del Poblenou troben “inadmissible la burla sense precedents als veïns”
  • CA

 

 

La Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou (PASP9) celebra el resultat del ple extraordinari del districte de Sant Martí que es va celebrar la setmana passada, on “s’hi va prendre un acord històric: exigir a l’Ajuntament que escoltés als veïns i que retirés aquest projecte de Superilla“. Segons la PASP9, ha aquest acord -que van adoptar PDeCAT, Ciutadans, ERC i PP- “s’hi arriba després de molts mesos de mobilitzacions, durant els quals els veïns hem exigit ser escoltats, hem exigit poder decidir, hem demanat de totes les maneres possibles que l’Ajuntament obrís un procés participatiu de debò sobre aquest tema. S’hi han negat sistemàticament”. En aquest sentit, lamenten que “han menyspreat les nostres opinions. No han donat cap importància a les nostres mobilitzacions. Van llençar a la paperera les 4.074 signatures recollides contra la Superilla. I han mirat per tots els mitjans de desacreditar la consulta veïnal que vàrem organitzar”.

La PASP9 avisa en un comunicat que “de cap manera no es pot admetre que s’ignori i menyspreï l’acord democràtic dels legítims representants dels veïns.  Un acord que reforça i institucionalitza el rebuig a la SuperillaP9″, i constata que “quan el govern municipal de la senyora Colau nega la participació real dels veïns, està trencant el pacte moral que es va consumar quan el 15% dels barcelonins la van votar sota la promesa de participació ciutadana en el disseny de Barcelona”. Tot i que els acords municipals guanyats per l’oposició no són jurídicament vinculants per al govern municipal, aquesta plataforma sosté que “tenen un valor democràtic inqüestionable”. És per això, que els veïns afectats troben “inadmissible aquesta burla sense precedents als veïns”. 

 

Per aquests motius, la PASP9 avisa que “malgrat el menyspreu del govern Colau, o potser gràcies a aquest menyspreu, els veïns seguirem la nostra lluita contra les importants afectacions que aquest projecte irracional ha generat al nostre barri. Seguirem combatent les mentides amb què el justifiquen.  Entre ells el més trampós i fals com que serveix per reduir la contaminació. Seguirem reclamant un urbanisme democràtic, és a dir, un urbanisme que no es basi en l’arbitrarietat i injustícia de crear carrers i veïns de primera i carrers i veïns de segona”. I conclou el comunicat afegint que “ara també, amb més força que mai, seguirem lluitant per la democràcia, pel respecte a les decisions democràtiques, pel respecte a la participació veïnal i contra la impostura que ens nega democràcia i participació pels qui la prometien en campanya electoral i la neguen un cop obtingut el govern de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa