Elisa Beni: "Condemnaran els presos polítics amb penes greus"

La periodista participa en un debat de la UPEC on apunta que Marchena sentenciarà una “temptativa de rebel·lió”

“Els condemnaran a penes greus”. Aquesta és una de les conclusions exposades per la periodista Elisa Beni sobre el resultat del judici del procés al Tribunal Suprem. Segons Beni, que ha participat en un debat a la Universitat Progressista d’Estiu a Catalunya, celebrat aquest migdia a Catalunya, la condemna es basarà en una “temptativa de rebel·lió” i no una complerta tal i com demana la Fiscalia. “Si no hi ha un grau de rebel·lió es deixaria en mal lloc l’instructor, Pablo Llarena, i la Sala que ha avalat les seves decisions”, ha afegit. Al debat també hi ha participat el catedràtic de Dret Penal, Joan Queralt, i moderat pel periodista David Miró.

 

Per Beni, la sentència arribarà entre finals de setembre i principis d’octubre. Ara bé, una data que pot ser flexible segons el cicle polític. “Els temps vindran determinats pels temps polítics”, ha subrallat. Aquesta contaminació política ha influït en tot el judici al procés. “Les coses de les que s’ha parlat al judici de l’1-O poc tenen a veure amb el que tots vam veure que passaven i és que des de principi s’han forçat les costures del dret”, ha emfatitzat.

 

 

Al capdavall, per a la periodista, el que “està passant ja s’ha vist abans, en el cas del terrorisme, però amb morts sobre la taula era més fàcil trepitjar les línies vermelles de l’Estat de dret”. Per a Beni, la “raó d'estat" ha permès unes “categories juridiques” que han permès uns delictes imputats que no tenen res a veure amb la realitat. Com exemple ha recordat la doctrina Parot.

 

Per altra banda, ha especulat amb el dinar que va celebrar Manuel Marchena, president de la sala penal del Tribunal Suprem, i del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, amb el president del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Koen Lenaerts, el 21 de juny. Segons la seva interpretació, la trobada va servir per tal que Marchena elevés la qüestió prejudicial sobre la immunitat d’Oriol Junqueras com eurodiputat -contra el criteri de Fiscals i advocacia de l’Estat- i que quan resolgui el Tribunal, el vicepresident ja estigui sentenciat.

 

Comentaris (9)
federalista Fa 6 mesos
MHP a qui, a la titella racista i supremacista, be si MHP pero amb altra connotacio i en castella muy y lo que segueix, si aixi si.
Sense proves, pel que tothom ha vist. Fa 6 mesos
Per tapar les vergonyes d'en llarena mostraran sense pudor les pròpies per calumniar innocents. Ñ, esdevindrà així el país més podrit del món. Fàstic!!!
decebut de tot Fa 6 mesos
No hi ha res a fer. Sí, els sentenciaran a penes dures però després els indultaran perquè ja està pactat amb E(RC) i després, nou estatuet, referèndum i els anomenats partits independendestistes (E(RC) i Junts pel Poder) ballant d'alegria i dient.-nos que Catalunya surt beneficiada i quatre enganyifes més. Només volien la poltrona i van aprofitar l'onada independentista en favor seu però MAI, MAI, ho han estat. Simplement, són uns vividors i , nosaltres, uns babaus enganyats. I que ni
@Jaume Fa 6 mesos
Teniendo en cuenta que el MHP Sr Mas cree que "independència" tiene cinco silabas, me temo que la cosa no pinta bien para el catalán. Ni para la in-de-pen-dèn-ci-a.
Dani Fa 6 mesos
Ni separar en sílabes saps: In de pen den cia.
X*2 Fa 6 mesos
Hem de fer fora els ocupants feixistes de la dictadura borbónico-franquista, son gentussa despreciable i lladres
Miquel Angel Fa 6 mesos
Espanya país podrit dictador repressor lladre franquistes borbònic
Ramon Fa 6 mesos
Espanya farà servir la sentència per tornar a intentar que ERC per fi guanyi les eleccions.
D'Espanya no vindrà mai res de bo Fa 6 mesos
Els feixistes, ja no afusellen, doncs avui en dia no es porta,(ni a Turquia, Xina, etc) empresonen! , es tracte de prohibir la paraula, la dissidència, la democràcia
expat Fa 6 mesos
com a resident a Catalunya em sembla prou be condemnes ilustratives. Afortunadament, veient com actua el Torra, es evident que el factor correctiu de les mesures esta funcionant prou be.
Jaume Fa 6 mesos
expat, ja que vius a Catalunya aprèn a escriure bé en català i a respectar els càrrecs. Il·lustratives. MHP Sr. Torra. És evident. Està. Bé.
Josep Fa 6 mesos
Condemnes il.lustratives??? Les condemnes el que han de ser és justes! I la justícia independient. El dia que hi hagi un intent de rebel.lió notaràs la diferència...
2019 Fa 6 mesos
como residente en Cataluña ERES EL MENOS INDICADO PARA HABLAR DE LOS CATALANES, LASTIMA QUE SOMOS UN PÀIS DE ACOGIDA, LA LASTIMA ES QUE TENGAMOS A GENTE COMO TU, QUE MUERDE LA MANO QUE LE DA DE COMER.