El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elga Aguiló (ANC Batea): “Al municipi hi ha impotència i cabreig”
  • CA

La portaveu de l’ANC a Batea, Elga Aguiló, ha criticat les declaracions de l’alcalde del municipi, Joaquim Paladella, en què afirmava que els ciutadans del poble volen separar-se de Catalunya per passar a ser un municipi aragonès. En declaracions a ‘El Món’, Aguiló ha afirmat que al municipi els seus conciutadans estan molt sorpresos per les paraules de l’alcalde perquè “mai s’havia comentat res sobre aquesta qüestió, tampoc com a consistori”. Aguiló ha assegurat que el sentiment compartit al municipi és de “frustració, impotència i cabreig”. A més, ha recordat que en les darreres eleccions autonòmiques i europees més d’un 50% dels habitants van votar a formacions partidàries de la independència.

 

El municipi de Batea, situat a la Terra Alta i a tocar d’Aragó, es va adherir en el seu moment a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb Paladella com a alcalde del consistori, si bé és cert que l’ajuntament només va pagar la primera quota i després es va desentendre. Segons Aguiló, les paraules de Paladella han estat una estratègia política: “És una estratègia per pressionar la Generalitat aprofitant el procés per donar més rebombori. Una estratègia per sortir als mitjans”.

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, va explicar a El Món que plantejarien la possibilitat de fer un referèndum perquè els habitants decidissin si volien sortir de Catalunya i passar a formar part d’Aragó, sempre que la subdelegació del govern espanyol a Tarragona considerés que es pot dur a terme un procés perquè el municipi passi de ser català a aragonès.

 

Paladella argumenta que Batea està essent discriminada pel Govern de la Generalitat perquè l’any 2010 es va signar un conveni amb el Govern del tripartit per construir a Batea una residència amb 60 places concertades i que el municipi només en disposa de 30. Assegura també que de les 1.500 places que l’Executiu català concedeix aquest any, no n’hi ha cap que sigui pel poble.

Aquest dijous, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha assenyalat que “no és un municipi ni molt menys maltractat” i que és “afortunat per les inversions que hi ha fet el Govern”. Pallarès ha afirmat també que no entendria les reivindicacions de Paladella si no és per una qüestió relacionada amb el procés. A més, li ha demanat a l’alcalde que “reflexioni les declaracions que ha fet” perquè, ha afegit, la proposta de fer un referèndum d’aquest tipus “ha excedit les seves competències com alcalde”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa