El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC suspèn cautelarment la prohibició del burca en edificis municipals de Lleida
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de manera cautelar l’acord de l’Ajuntament de Lleida de prohibir la burca, el nicab i altres peces que tapin la cara en edificis municipals. La suspensió cautelar estarà vigent fins que hi hagi sentència sobre recurs contra la prohibició presentat per l’associació musulmana Watani.

La regidora de Mobilitat, Via Pública i Seguretat Ciutadana de Lleida, Sara Mestre, ha assegurat aquest dilluns que l’Ajuntament prepara recurs contra la suspensió cautelar. Mestre, que interpreta que a l’interlocutòria, a la qual s’oposava el fiscal, la sala no entra a l’anàlisis de fons de la prohibició, ha defensat sempre la necessitat de la prohibició per motius de seguretat.

La prohibició del vel islàmic ha estat aprovada de manera definitiva el 8 d’octubre del 2010 i va entrar en vigor el 9 de desembre. L’Ajuntament de Lleida ha estat el primer a Espanya que el maig de l’any passat va donar llum verda a la prohibició inicial, un tràmit per a la definitiva d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa