El TSJC jutjarà Quim Torra per desobediència pels llaços grocs

S'afegeix subsidiàriament el delicte de denegació d'auxili

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos ha obert judici oral contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència o subsidiàriament de denegació d'auxili per no atendre les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral. Després d'haver rebut les peticions de les acusacions –fiscalia i Vox-, el jutge decreta l'obertura de judici oral sense adoptar cap mesura cautelar, ja que cap part l'ha demanat. En el seu relat dels fets, Ramos utilitza l'adverbi "presumptament" una desena de vegades després que la defensa de Torra l'hagués intentat recusar en considerar que en el seu escrit anterior prejutjava la culpabilitat del president.

De fet, abans de començar el relat dels fets, el magistrat remarca que no es tracta de cap declaració de culpabilitat, i que Torra manté "incòlume el seu dret a la presumpció d'innocència". "El que no és obstacle per poder afirmar que va portar a terme, presumptament, els següents fets", afegeix. Llavors desgrana les diferents ordres de la Junta Electoral i les actuacions del president de la Generalitat. Subratlla que els llaços grocs són símbols "considerats propis d'uns partits polítics", per tant "partidistes", i no es poden exhibir per part de les administracions en període electoral "sense infringir greument el seu deure d'objectivitat i neutralitat".

Explica que Torra va presentar diversos escrits de reconsideració a la JEC en lloc de complir l'ordre de retirada, posant el Síndic de Greuges pel mig i arribant a substituir el llaç groc per un altre de color blanc amb una franja vermella. En tot el relat, el magistrat inclou contínuament l'adverbi "presumptament". La fiscalia demana un any i vuit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a Torra.

 
 

Comentaris (13)
El florero marchito. Fa 3 mesos
No entiendo que tengan que juzgar a un personaje que no ha hecho nada, pero nada de nada, este tío no vale para nada lo pusieron ahí como cuando ponen los maceteros en las ramblas, los maceteros si hacen su función este no.
Francesc Fa 3 mesos
Política de pela amb deu, una pèrdua de temps.
Català a Mallorca Fa 3 mesos
Segueix l, unionisme mostrant un nivell estratosfèric.... res de nou
Sa llengo balear Fa 3 mesos
A mamarla a Parla, colon katalanet.
Manel Fa 3 mesos
Hem de marxar d,aquest fàstic de país que tot ho vol solucionar amb judicis . Declaració unilateral d'independència ja.
El MHP de la GENERALITAT jutjat per defensar DRETS HUMANS. Fa 3 mesos
Aquesta és la categoria que (ñ) li atorga al PRESIDENT I a la INSTITUCIÓ. Una paranoia de la JEC (braç ortopèdic de la màfia estatal) s'ìmposa a la DECÈNCIA i a la CATEGORIA del màxim representant de Catalunya. Ah! Digueu-li al neures del 67, que il·legal no és sinònoim de delicte. Quan ho entendran això els "unions" basics?
Parsley Fa 3 mesos
És totalment injust que jutgin un bon home. Catalunya serà triunfant! Catalunya ha estat, és i serà una Nació!
Sólo es por cuestión de higiene. Fa 3 mesos
Habrá una mierda menos. Menudo desgraciado racista.
Venjatius Fa 3 mesos
Déu meu! La justícia espanyola i els comentaristes unionistes heu embogit. Esteu malalts. Abans d'entrar a la UE i o l'OTAN això ho hauríeu arreglat amb una guerra, un bombardeig, una gran repressió amb molts afusellaments... Ara no podeu, però us surt la mateixa ràbia. Sou venjatiu, cruels. però la UE i la OTAN no us ho permeten
Joana Fa 3 mesos
I ara que? que fareu JXC.? plorareu dient ho dolent que és espanya i li doneu la diputació? Evidentment la desunió li dóna a espanya més poder ens maxacaràn gràcies a vosaltres i ERC.
¡Al talego... Fa 3 mesos
... con el sedicioso!
fideli Fa 3 mesos
tribunal español a sou
RFS Fa 3 mesos
Al correbeidile del Torra el tindrien de fotre a la presso uns 15 ó 20 anys com a minim !!!
Lleis 6 i 7 de Sep, totalment il-legals !! 1-O totalment il-legal !!! Fa 3 mesos
Lleis 6 i 7 de Sep, totalment il-legals !! 1-O totalment il-legal !!!