El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC autoritza la prohibició del burca a Lleida
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat la suspensió cautelar de l’ordenança que prohibeix el “burca” en edificis municipals de Lleida que entra en vigor demà. D’aquesta manera queda desestimada la petició de l’associació musulmana Watani, que havia sol•licitat la suspensió cautelar de l’ordenança argumentat “que la mesura vulnera els drets fonamentals i suposa una discriminació per raons religioses”.

Segons l’advocat de l’associació Watani, Carlos Antolí, la seguretat que l’Ajuntament al•legava per modificar l’ordenança de civisme no està motivada. Antolí assenyala que el seu equip ha proposat proves perquè l’Ajuntament manifestés si existien antecedents que motivessin un problema de seguretat, si havia cap sanció, alguna infracció per part d’algú.

El canvi de l’ordenança de civisme per part de l’equip de govern, el PSC, amb el suport de CiU, PP i un regidor del grup no adscrit, l’oposició d’ICV i l’abstenció d’ERC suposa multes per a l’ús del vel islàmic en edificis municipals d’entre 30 i 600 euros.

L’aprovació definitiva de l’ordenança, aprovada el mes d’octubre pel ple municipal, estén la prohibició a més del vel integral –burca i niqab- a altres elements que tapin la cara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa