El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC aparta Barrientos i Armas del judici a Torra, a l’espera de si els recusa
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estudiarà la petició de recusació dels jutges Jesús María Barrientos i Mercedes de Armas per part del president de la Generalitat. Quim Torra va demanar la retirada per parcialitat dels dos magistrats al judici obert per desobediència contra ell. Al president de la Generalitat el jutjaran per no haver retirat els llaços grocs del balcó de la Generalitat durant el període electoral del 28A. 

En la seva resolució, un tràmit habitual en les sol·licituds de recusació, el TSJC acorda obrir peça separada i designar un jutge instructor de l’incident plantejat per la defensa del president de la Generalitat. En els propers dies el mateix tribunal haurà de decidir si s’accepta la recusació i s’aparta de la causa Barrientos i la jutge De Armas o bé si la rebutgen i continuen al capdavant del procés judicial. Mentre duri aquest tràmit els dos magistrats hauran d’estar apartats de la causa dels llaços.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat aquest divendres que el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, per presumpta desobediència per mantenir els llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral se celebri en les sessions matinals a les 9.30 hores, el 25 i 26 de setembre.

En una diligència d’ordenació consultada per Europa Press, el TSJC informa que el judici, les dates del qual previsiblement coincidiran amb el debat de política general al Parlament, se celebrarà a la sala de vistes de la Sala Civil i Penal de l’alt tribunal. En el cas que Torra decideixi no acudir al judici, podria celebrar-se en la seva absència tal com preveu l’article 786 de la Llei d’enjudiciament criminal (LeCrim), perquè no s’enfronta a una petició de pena de presó superior a dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa