El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC accepta instruir la querella contra Carme Forcadell
  • CA

 

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella que la Fiscalia va presentar la setmana passada contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès votar les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent malgrat l’avís del Tribunal Constitucional (TC). Així ho ha comunicat un secretari del TSJC a Carme Forcadell, amb qui s’ha reunit en acabar la Junta de Portaveus. La decisió estava presa des de dilluns, però Forcadell ahir tenia una agenda atapeïda i no podia rebre la notificació en mà. La presidenta del Parlament té tres dies per presentar una recurs de súplica -ara els serveis jurídics de la cambra ho estudiaran-, i a partir d’aquí, el TSJC fixarà un calendari per a la fase d’instrucció del cas per tal de decidir si finalment jutja la presidenta del Parlament per desobediencia i prevaricació, i si la declarés culpable, procediria a la seva inhabilitació. Per tant, encara no se li ha notificat cap data per declarar.

La persecució judicial de Carme Forcadell per haver permès que el Parlament de Catalunya debatés i votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent –sense potestat legislativa- va començar al consell de ministres en funcions, quan el PP va decidir presentar un incident d’execució de sentència al Tribunal Constitucional, i aquí va anar a parar a la Fiscalia General de l’Estat. El següent pas va ser desviar-ho a la Fiscalia de Catalunya, i així és com serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui tindrà la darrera paraula sobre la inhabilitació o no de la presidenta del Parlament.

 

 

 

És per això que el passat 11 d’octubre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya notificava en mà al president  de la Generalitat i a la presidenta del Parlament la resolució en què el TC anul·lava les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, aprovades pel Parlament el 27 de juliol de 2016. L’alt tribunal ordenava que es notifiqués als afectats “l’advertència d’abstenir-se de realitzar cap mena d’actuació tendent a donar compliment” a la resolució aprovada pel Parlament”, i els recordava “el seu deure de paralitzar qualsevol iniciativa” que directament o indirectament suposés eludir la seva resolució. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa