El TS cita a declarar Rita Barberà com a investigada el 21 de novembre

Declararà per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València

 

El jutge instructor del Tribunal Suprem, Cándido Conde-Pumpido, ha citat per declarar en qualitat d'investigada l'exalcaldesa de València i senadora Rita Bárbera el proper 21 de novembre a les 10.30 hores per la comissió d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València, en el marc de l'Operació Taula, derivada del cas 'Imelsa'.

En una providència feta pública aquest dijous, Conde-Pumpido cita a Barberá en qualitat d'investigada per prendre-li declaració voluntària tal com estableix l'article 118 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal a causa del seu aforament.
 

A més, el magistrat en un acte ha imposat al PSOE una fiança de 3.000 euros per poder exercir com a acusació popular en la causa i alerta del "seriós risc de judicialització de la política" que suposa que un partit polític exerceixi d'acusació en una causa penal contra una persona que ha militat en un partit contrari.

 

El passat 13 de setembre la Sala penal de l'alt tribunal va obrir una investigació sobre aquests fets, seguint el criteri del Ministeri Públic, i va designar al que va ser fiscal general de l'Estat durant els governs de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2011).
 

El Suprem va destacar en la seva resolució que els fets descrits pel jutge d'Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez -encarregat de la recerca i que va enviar a l'alt tribunal la part de la mateixa que afecta a la senadora el passat mes d'abril- són suficients per procedir a l'obertura d'investigació per determinar si són delictius.

 

Comentaris