El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El tripartit es va plantejar tancar les tres centrals nuclears de Catalunya
  • CA

El govern tripartit va encarregar a finals del 2008 un estudi sobre la viabilitat de tancar les tres centrals nuclears de Catalunya, segons ha declarat a Catalunya Ràdio, Josep Puig, doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, que va ser un dels coautors de l’informe, adjudicat a l’empresa ECOFYS.

L’estudi, encarregat pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, organ que depenia de vicepresidència, en aquell moment en mans del republicà Josep Carod-Rovira, concloïa que era factible clausurar paulatinament les plantes de producció d’energia nuclear, sempre que això anés acompanyat d’una reestructuració del sistema de generació.

Segons Puig s’aconsellava que “a través de la descentralització, l’ús massiu de plantes de generació amb cogeneració i una aposta decidida per les energies renovables que permetés reduir les pèrdues i aprofitar l’energia tèrmica sobrant” era possible el tancament.

L’informe, perfectament “raonable” segons un dels seus autors, plantejava tres estratègies, diferenciades segons la durada i el cost econòmic, per tancar les tres plantes abans de l’any 2045. L’estudi però mai va sortir a la llum pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa