El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC tomba el cànon digital català
  • CA

 

 

El Tribunal Constitucional ha tombat l’impost que la Generalitat cobrava a les operadores d’Internet, coneguda com el cànon digital, i que servia per finançar el sector audiovisual català, segons ha avançat RAC1 i Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN. El govern espanyol el va recórrer perquè entenia que es trepitjava amb l’IVA i que suposava una doble càrrega impositiva. L’impost s’aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d’euros l’any. En aquesta ocasió, 5 magistrats dels 12 que té el Constitucional han emès un vot particular on mostren la seva discrepància perquè consideren que sí que està clara la distinció entre l’IVA

L’impost s’aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya, ja sigui a través de telefonia fixa o de dispositiu mòbil. El Govern havia fixat una recaptació de 20,5 milions d’euros anuals, que es destinarien a proveir el fons per el foment de la indústria audiovisual i el fons per al foment de la difusió cultural digital.
 

L’impost a les operadores d’Internet anava destinada a dos fons. D’una banda, al foment de la indústria audiovisual (fins a un màxim del 95%) i, de l’altra, a la difusió de la cultura digital (amb un mínim del 5%). La taxa buscava constituir, segons el Govern, una nova font d’ingressos per impulsar la indústria cinematogràfica i audiovisual. Per la seva banda, els recursos del fons per al foment de la difusió cultural digital s’haguessin destinat a projectes o actuacions que promoguin l’accés de la ciutadania a Internet en centres o institucions de difusió cultural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa