El TC desestima el recurs del Defensor del Poble i de La Rioja contra l'Estatut

Conclou que l'article 78.1 que atorga el Síndic de Greuges la supervisió "amb caràcter exclusiu" de l'activitat de la Generalitat, ja va ser declarat inconstitucional

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs que el Defensor del Poble i el govern de La Rioja van presentar contra l'Estatut de Catalunya. El veredicte recorda que la majoria de les impugnacions ja van quedar resoltes en la sentència del juny sobre el recurs del PP contra l'Estatut.

Així doncs, conclou que l'article 78.1 que atorga el Síndic de Greuges la supervisió "amb caràcter exclusiu" de l'activitat de la Generalitat, ja va ser declarat inconstitucional, i desestima també la impugnació del Defensor del Poble contra el punt 2 del mateix article, que el PP, però, no va recórrer.

Pel TC, l'apartat que conclou que el Síndic de Greuges i el Defensor del Poble col·laboren en l'exercici de les seves funcions, "no és constitucional" ja que aquesta cooperació "no vincula en cap cas l'Estat", que pot actuar "amb plena llibertat" i, per tant, conclou, "no pot considerar-se com a una imposició".

 
 

Comentaris