El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC adverteix Forcadell i la Mesa sobre les conseqüències penals de no obeir
  • CA

 

El Ple del Tribunal Constitucional no només s’ha limitat a admetre a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la reforma del reglament del Parlament, sinó que també ha fet una advertència a la presidenta del Parlament i als membres de la Mesa.

 

Concretament els adverteix a tots ells “del “deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”. En particular, del seu deure d’abstenir-se d'”iniciar, qualificar, introduir en l’odre del dia de qualsevol òrgan del Parlament i, en general, de dictar cap acord que impliqui la tramitació d’una proposició de llei pel procediment de lectura única en aplicació de l’impugnat apartat segons de l’article 135 del Reglament”. Tot seguit els adverteix de les “eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en la que poguessin incórrer en cas d’incomplir aquest requeriment”. 

 

El Tribunal ha acordat la notificació personal de la providència tant a Carme Forcadell com a la resta de membres de la Mesa i fins i tot al lletrat major de la cambra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa