El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC admet el recurs de l’Estat contra la Llei de Consultes
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès ha tràmit el recurs d’inconstitucional presentat pel govern espanyol contra la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, la qual permet convocar consultes sobre qualsevol tema però sempre amb l’autorització de Madrid.

Concretament la Llei, aprovada amb els vots del PSC, ERC i ICV-EUiA, permet convocar consultes si ho sol•liciten dos grups del Parlament, una 1/5 part dels diputats, el 10% dels municipis amb un mínim de 500.000 habitants o que agrupin el 3% de la població de Catalunya.

PP i C’s hi van votar en contra perquè van considerar la llei inconstitucional. També ho va fer CiU, en aquest cas, però, perquè reclamaven que el Parlament pogués convocar consultes sense el permís del govern central. En aquest requisit es basa precisament la proposta de Llei de Consultes que va presentar SI a la cambra la setmana passada.

En el recurs presentat pel govern espanyol s’argumenta que la llei catalana estableix una capacitat “no prevista a la Constitució, ni a l’Estatut, a més de contravenir la Llei Orgànica 2/1980 que regula les diferents modalitats de referèndum”. Ara el Parlament té 15 dies per personar-se en el procés i formular al•legacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa