El Suprem torna a rebutjar la llibertat de Forn pel risc a una nova DUI o a què fugi

La Sala Penal tomba l'enèsima petició

La Sala Penal ha denegat de nou l'enèsima petició de llibertat del conseller d'Interior Joaquim Forn per entendre que persisteix el risc de reiteració delictiva i el perill de fuga. Els mateixos motius pels que Pablo Llarena, magistrat instructor del Tribunal Suprem, el va engarjolar en règim de presó provisional. És a dir, el Suprem considera que pot tornar a declarar la independència o bé que s'escapi de l'escomesa judicial.

 

La sala resolt així la petició del passat 3 d'agost, el conseller va presentar un escrit en el qual sol·licitava que es deixés sense efecte la mesura cautelar de presó o, si s'escau, la seva substitució per una altra mesura més pròxima a la llibertat.

 

 

La Sala indica que resolt i no entra a valorar la "consistència dels indicis sobre els que es fonamenta el processament. "La divisió funcional d'aquesta sala  està concebuda en garantia de dret constitucional dels processats a un tribunal imparcial", abona la interlocutòria. Els magistrats s'escapen del fons de la qüestió en base al principi que la sala és un òrgan predeterminat per llei. Una situació que segons els magistrats "els permet mantenir una conscient distància respecte dels fets que van ser, al seu dia, objecte d'enjudiciament". "Ens preserva davant de qualsevol prejudici i, el que és més important, converteix les proves que seran practicades en el judici oral en l'única font valorativa per construir el desenllaç del present judici ", subratllen els magistrats.

 

Segons la Sala, "no ha variat cap de les circumstàncies" que van portar a Forn a la presó. En aquest sentit, afegeix que la defensa "no introdueix cap element nou que suposi una modificació dels pressupostos sobre els que descansa la mesura cautelar de presó del conseller".  

 

 

 

Sobre la relativa a l'estat de salut de la mare de Forn, assenyala que "per més que faci comprensible l'afectació emocional que batega en l'escrit presentat, no té virtualitat per deixar sense efecte la presó preventiva acordada per l'instructor".

 

 

 

Comentaris