El Suprem suspèn l'exhumació de Franco

El Tribunal considera que cal "evitar el perjudici als interessos de l'Estat"

La secció quarta de la Sala II del Tribunal Suprem ha decidit aquest matí per unanimitat  suspendre cautelar,ent l'exhumació de Francisco Franco que s'havia de realitzar el 10 de juny. La raó que argüiex la sala és "evitar el perjudici que, d'una altra manera, es causaria als recorrents i, especialment, als interessos públics encarnats a l'Estat i en les seves institucions constitucionals, els que es veurien greument afectats si, exhumats aquestes restes, s'estimés el recurs i fos precís retornar-los al lloc on es troben". 

La reacció de la Moncloa no s'ha fet esperar. Segons el govern espanyol "la suspensió cautelar acordada pel Suprem implica que el l'executiu posposarà l'execució de l'exhumació fins que en els propers mesos es dicti Sentència sobre el fons de l'assumpte".
"No és estrany que el Tribunal Suprem suspengui l'execució d'una decisió la legalitat ha de revisar a instància de part", destaquen fonts de la Moncloa. 

 

Així mateix, enfatitzem que la suspensió cautelar no indica res sobre el fons de l'assumpte. De fet, el govern "està convençut" que el Tribunal Suprem desestimarà aquest recurs, com ha vingut fent fins ara amb tots els recursos plantejats per la família Franco.

Més info en breu

 

Comentaris