El Suprem rebutja retirar les ordres d'arrest de Puigdemont i Comín

El tribunal posa com a condició per tenir immunitat que jurin o prometin la Constitució i que el Parlament Europeu es trobi en període de sessions

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dissabte retirar les ordres de detenció en territori espanyol de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, que havien demanat per tal de poder recollir les actes de diputats al Parlament Europeu. En un escrit signat pel jutge Pablo Llarena, nega que els exmembres del Govern català tinguin immunitat com a eurodiputats electes perquè, segons apunta, no seran considerats membres fins que jurin o prometin la Constitució davant la JEC. A més, també apunta que per gaudir d'immunitat també cal que el Parlament europeu es trobi en període de sessions, que assenyala que serà una fase que s'iniciarà després de la proclamació dels electes. El posicionament del TS segueix, doncs, l'oposició de la Fiscalia a retirar les ordres d'arrest que van fer pública el divendres.

El jutge instructor de la causa del procés ha denegat així la sol·licitud de Puigdemont i Comín, que demanaven que quedessin sense efecte les ordres de detenció nacional per poder ser membres del Parlament Europeu, així com que es suspengués el procediment judicial obert fins que s'hagués tramitat l'autorització del Parlament, basant-se en la immunitat com a electes. Llarena, però, ha assegurat que segons el protocol no es gaudeix d'immunitat sense ser membre – condició que assenyala que no han adquirit perquè no han jurat la Constitució- i si la cambra no ha iniciat les sessions.

Posicionament de la Fiscalia

Amb aquesta decisió Llarena segueix el posicionament emès el divendres per la Fiscalia, que també apuntava cap a la necessitat d'acatar la Constitució per recollir l'acta, fet que es produirà el dilluns vinent. L'escrit, signat pel fiscal Javier Zaragoza, també assenyalava que en trobar-se processats i en situació de "rebel·lia" només se'ls retiraria l'ordre si es presentessin "voluntàriament" davant les autoritats espanyoles o en cas de detenció.

 
 

Comentaris (6)
Una persona que va a anar avotar l'1-O, respectant la veritable democràcia de la nostra terra. Fa 7 mesos
Sr. President Puigdemont i Sr. Conseller Comín: No vingueu per a res a l'Espanya policial, dictatorial, corrupta i sense drets per als ciutadans. El Llareno juntament amb membres del judici-farsa, un han posat les rateres per veure si caigueu. Volen seguir la diversió amb el seu Modus Operandi: Posar-vos a la presó al igual que han fet amb els vostres companys . Tota una injustícia.
Botiflers Fa 7 mesos
I molt mal educats. No sabeu ni el que dieu. El vostra estat si que enganya no diu les veritats i es passa les lleis per on sabeu, o no.
Educació, phantasma? Fa 7 mesos
Si d'alguna cosa no pot presumir el secessionisme és de bona educació. Colla de mentiders irresponsabes, llepafils i grans al cul (la veritable vocació del secessionisme katalanet).
@MHP Puigdemont Fa 7 mesos
Pero qué dices marrano, Muy Hijo Puta Puigdemont.
zotal Fa 7 mesos
piojoso cariñooooo , ¿ dónde estássss ? nos lo vamos a pasar chupi !!, trallara aa, polvitos por aqui, polvitos por allá , chimpum !!
Piojoso. Fa 7 mesos
Que le den al piojoso este, mister maletero cobarde.
MHP Puigdemont Fa 7 mesos
Tu tienes permiso para comerme los güevos
arfonzo Fa 7 mesos
próximo gag del Polonia , ejemplo : oficina de la Gestapo con un cartel indicando , se emiten pasaportes para miembros de la Resistencia.