El Suprem rebutja preguntar a Luxemburg sobre la immunitat de Puigdemont i Comín

Denega incloure les seves preguntes perquè "no són part personada" davant la sala que jutja que cas de l'1-O

El Tribunal Suprem ha rebutjat incloure als eurodiputats electes de Lliures per Europa Carles Puigdemont i Toni Comín en la qüestió prejudicial enviada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l'abast de la immunitat parlamentària d'Oriol Junqueras com a eurodiputat electe d'ERC. En concret, la sala que jutja el cas l'1-O es nega a acceptar les qüestions prejudicials addicionals aportades per la defensa de Puigdemont i Comín perquè "no són part personada" i no se'ls ha traslladat res al respecte.

A més de reclamar unir-se a la preguntada de l'advocat de Junqueras sobre la immunitat parlamentària acceptada pel Suprem, els lletrats dels dos líders exiliats formulaven les seves pròpies preguntes, en relació als requeriments que pot imposar un estat a l'hora de proclamar els eurodiputats finals i la seva comptabilitat amb la normativa europea i el dret al sufragi passiu, és a dir, al dret a representar els electors.

Les preguntes addicionals de l'equip jurídic de Puigdemont i Comín anaven dirigides a apuntalar les qüestions prejudicials ja reivindicades per Junqueras, especialment la relativa a l'acatament de la Constitució com a requisit per esdevenir eurodiputat a l'Estat espanyol.

 
 

Comentaris (6)
Denegación de libro Fa 7 mesos
Seguro que Boye y compinches le han cobrado un extra a Puchi por obligarles a hacer el ridículo.
Abans del 2029. Fa 7 mesos
Tot apunt per fer-ho ben fet, i sense garibàldis......aviat sonaran las campanes de tots els campanars de Catalunya........
El que vota negativament Fa 7 mesos
Sempre és el mateix, doncs ni cas.
Us fa por Fa 7 mesos
Saber que no sou nobles?
Tampoc n'esperàvem res, ja els coneixem, per desgràcia Fa 7 mesos
Res de nou, no cal seguir endavant amb aquesta Espanya, Espanya no ens ha portat mai res de bo, només espoli, insults, presó, repressió, guerra i bombardejos, amenaces, anorreament de la nostra llengua i cultura, tancament de les nostres institucions, afusellament de presidents, etc etc.
Antoni Fa 7 mesos
DUI i menos donar raons als tribunals franquistes borbons Visca la república catalana