El Suprem demana permís al Congrés per actuar contra Homs pel 9N

L'alt tribunal espanyol adopta aquesta decisió a instàncies de l'instructor de la causa, Andrés Palomo, qui descarta les acusacions de malversació de cabals públics

 

El Tribunal Suprem ha donat curs aquest dijous a la petició d'autorització al Congrés dels Diputats per procedir contra el portaveu de l'antiga Convergència (CDC) -ara Partit Demòcrata Català (PDC)- al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, per presumptes delictes de desobediència i prevaricació en participar en la preparació de la consulta del 9-N.

 

L'alt tribunal espanyol adopta aquesta decisió a instàncies de l'instructor de la causa, Andrés Palomo, qui descarta les acusacions de malversació de cabals públics que pesaven inicialment sobre el diputat. En la seva providència, comunica també a les parts que l'exposició raonada que ha redactat amb les seves conclusions està a la seva disposició per si volen consultar-la.
 

Considera, per tant l'instructor que hi ha indicis que Homs va desobeir la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que va prohibir la celebració de la consulta catalana del 9-N.

 

Comentaris