El sindicat basc ELA dona suport al referèndum de l'1-O i insta la UE a reconèixer el seu resultat

L'organització demana al govern espanyol que cessi l'"assetjament" a qui dona suport a la consulta

 

 

El sindicat basc Eusko Langileen Alkartasuna (ELA) ha aprovat una resolució de suport al referèndum de l'1-O i ha instat la Unió Europea (UE) a reconèixer el resultat "immediatament". El text exigeix a l'Estat espanyol que "cessi en el seu assetjament a les organitzacions i institucions catalanes que donen suport al referèndum" i li demana que deixi expressar-se "lliure, pacífica i democràticament" a la ciutadania catalana. El sindicat reconeix el poble català com un "poble sobirà" i celebra que les institucions catalanes, fent seu el "clam popular", hagin decidit avançar de manera "unilateral" per tal que el poble pugui decidir.

El document fa un repàs de les diverses vegades que Catalunya ha reclamat més autogovern. Així, comença recordat que es va retallar l'Estatut del 2006, que l'expresident Artur Mas va oferir el 2012 diàleg per parlar de finançament, que el 2014 el Parlament va sol·licitar a les corts espanyoles el traspàs de la competència per convocar i celebrar el referèndum i que el passat 22 de maig el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer una nova oferta de diàleg. Afegeix que paral·lelament la mobilització social i política "no ha parat de créixer". 
 

 

Davant d'això, ELA ha celebrat que "esgotats tots els intents d'abordar el conflicte de manera bilateral" s'hagi optat per la "via unilateral". Així, afirma que dona suport al dret a decidir de Catalunya "amb o sense la cobertura de l'Estat espanyol".

 

Comentaris